ЗА НАС

Клуб по бойни изкуства „Чоуа“ – школа за малки и пораснали самурай

За клуба

Спортен клуб „Чоуа“ е основан през 2001 година и към момента е един от най-големите клубове по бойни изкуства наброяващ над 200 практикуващи в повече от 10 зали в цяла София. Клубът е редовен организатор  и  участник  на  множество  национални  и  международни  семинари  и  демонстрации  по Айкидо целящи популяризирането и разпространението на това бойно изкуство в България, както и на лагери и състезания по Джу Джицу. Клубът е редовен член на Българска Джу Джицу Федерация и притежава лиценз за развиване на спортна дейност от Министерство на Спорта. Инструкторите в клуба са редовни членове на Такемусу Айкидо Асоциация – България.

Цел

Целта на работа на клуба е разпространяването и популяризирането на бойните изкуства Айкидо, такова каквото е преподавано от създателя му – Морихей Уешиба Сенсей в неговото Доджо в Иуама, Япония, и Джу Джицу, в традиционната и състезателната му форми.

Име

В превод на български „Чоуа“ означава Помирение. Основателя на клуба Ивайло Драганов разказваше:

        “…Исках името на клуба да отразява моето разбиране за АЙКИДО. Опитвам се да възпитавам моите ученици в духа на завета на Основателя: всички човешки същества практикувайки Айкидо да заживеят в един по-добър свят по между си…..”.

Възрастови групи

Заниманията в клуба са разделени на четири възрастови групи – Бейби, деца, тинейджъри и големи. В Бейби групата са децата от 4 до 6 години, при децата тренират 7 – 12 годишните, в тинейджърската група попадат младежите и девойките между 12 и 15 години, а при големите са всички останали съхранили в себе си младият дух  на откриватели и готови да се потопят в света на Айкидо по всяко време.

Приоритети

Акцентът в приоритетите ни е работата с най-малките. Обучението при тях представлява СИСТЕМА ЗА ОБЩО ФИЗИЧЕСКО ИЗГРАЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ. Подобрява се организираността на практикуващите деца, тяхната координация, ловкост и бързина. Умелия подход на преподавателите и високата емоционалност, с които са изпълнени занятията по Айкидо карат децата с нетърпение да чакат идването на треньора за следващата тренировка. Обучението отговаря на конкретните нужди на децата в тази възраст и допринася за тяхното развитие. В школата по Айкидо ние се стремим да направим малчуганите истински айкидисти, а именно – добри, разумни, силни, справедливи, възпитани, смели и жадни за знания.

Дейности

Клубът развива голяма обществена и социална дейност. Провеждат се множество демонстрации, лагери, излети, изпити и семинари. Практикуващите намират смисъл и мотивация в това, което правят. Чувстват се реализирани, усещат, че имат необходимата свобода за творчество. Престоят в залата освен с обучение е свързан и с много забавление. Това, вярваме, че е пътят трениращите да желаят пак и пак да ходят на тренировки . Престоят в залата неминуемо изгражда в тях една ценностна система, за която са чужди насилието, алкохола и наркотиците.

Тренировките  в  момента  се  провеждат  в  Спортен  център  Чоуа  –  ж.к.  Младост  2, PlaySport Center  – кв. Лозенец, 67 ОУ – ж.к. Сердика, 145 СОУ – ж.к. Младост 1А, 125-то СОУ – жк. Младост 1,  uMove Dance Studio – жк. Хаджи Димитър, читалище “Иван Вазов” в с. Нови Хан и в читалище “Неофит Бозвели”“ кв. “Васил Левски”,  като се провеждат занимания за малки и големи.

 

Контакти:

Николай Коев                    – 0887 304 259

Александър Буюклиев     – 0899 185 261

Chowa2001@abv.bg

www.chowa.eu

Facebook:  www.facebook.com/Chowa-107462022612095

Заповядайте, за да опитате…